Backpack Nerd - София от връх Камен дел по залез

София от връх Камен дел по залез

 

Искаш да рестартираш по средата на седмица? Повечето дестинации са далече, а ти си закотвен от понеделник до петък в офиса? Камен дел е близо!

В зората на този блог (преди 3-4 месеца) пуснах статия за разходка до тази дестинация с начална точка Златните мостове.. Припомни си я тук.
Тази статия е за същата цел, но с начална точка хижа "Алеко".

Разходката се превърна в мини фирмено събитие.. без много да съм го планувал се събрахме 20+ човека като най-малкият участник беше на приблизително 2 години.
Пътеката до Камен дел се взема за час и е с минимална денивелация.
От паркинга пред хижата се хваща пътеката към заслон "Ушите". Първият четвът час пътеката е гориста с приятен аромат на борчета. Излизайки от гората се озоваш в торфено бранище с панорама към Черни връх.
От тук тръгваш по колчетата. След около половин час ходене ще видиш и самият заслон, чиито табели следва по-рано. Върхът е на броени минути след него. Последните метри преди перфектното място за изпращане на слънцето са леко коварни - каменист участък, изискващ твоето внимание..

Ако си решил да пробваш това предложение е добре да си подготвен с челник или фенерче и някакви връхни дрехи, че си подухва доста горе (особено след залез).
Препоръчвам сряда като ден за изпълнение.. Разходката действа рестартиращо или зареждащо.. или и двете..

 

Пиши ми през контактната форма » ако имаш въпроси или искаш да обсъдим нещо по темата..

Обратно към всички статии »

 

Други статии

Обратно към всички статии »