Backpack Nerd - 0511 Clothing - Only style matters

0511 Clothing - Only style matters

 

Има един магазин в София в който влязох с ясната цел да си купя една тениска с уникален принт. Половин час по-късно излязох с нов приятел, много положителни емоции и три тениски.

Искам да ти представя 0511 Clothing - магазин с лимитирани серии артикули, изрисувани от талантливи артисти. Продуктите които ще намериш тук далеч не се изчерпват само с тениски - разнообразието от шапки, долнища и суитшърти е огромно.
Всичко необходимо за избомбването (или легално изрисуване разбира се) на някоя стена или вагон също е налично. Скейтборд дъските с ръчно рисувани графики заслужават твоето внимание за момент (дори и да не практикуваш спорта).

На всичкото отгоре всички използвани продукти са природосъобразни. Платовете са изтъкани от коноп, органичен памук и рециклиран полиестер. А малките детайли и вложената любов в изработката те карат да се чувстваш като притежател на нещо наистина уникално.

На подземния етаж, те очаква галерия в момента пълна с произведения на приятели графити артисти. А на диванчетата обратно горе можеш да седнеш и да си поговориш със Константин Кръстев (a.k.a. Kostur) - човекът стоящ зад 0511 Clothing и също така графити артист, който с радост би отговорил на твоите въпроси около бранда или просто обсъдил различни теми с теб.

Kostur се съгласи да отговори на няколко въпроса за читателите на Backpack Nerd..

- Кои сте вие - хората зад 0511 Clothing?
Зад 0511 Clothing, седя само аз Константин Кръстев, като идеята и концепцията са изцяло мои, но си партнирам с изключително много и талантливи български и международни артисти. 0511 Clothing, e част от 0511, като 0511 е графити общност, състояща се от 8 графити артисти, 6 българи и 2 холандци.

- Защо 0511 и как се зароди идеята за бранда?
05.11 е датата на която се събрахме заедно и създадохме нашето крю. 0511=ОSМ (името с което ни познават повечето хора от улицата). Освен това, който е чел Джордж Оруел - 1984, знае за "Remember, remember the 5th of November" (страхотна книга препоръчвам за любителите на конспиративните теории).
Иначе идеята за 0511 като сериозен бранд, се зароди преди около 5 години, когато с крюто решихме, че освен с графити на улицата искаме да правим и по абстрактни и комерсиални проекти. От там се появиха и дрехите, малко след това и арт пространството и така лека по лека надграждаме.

- Какво е вдъхновението ви?
Всичко което ни заобикаля, природата, улицата, графитите, приятелите, пътуванията, дигиталният свят, екстремните спортове. Общо взето всяко едно нещо което правим или виждаме е източник на вдъхновение.

- Разкажете малко повече за идеята с конопените материали?
Идеята е, че конопа като индустриална култура е използван от хиляди години. Доказан е като изключително екологичен и издръжлив. Освен това под формата на платове е антибактериален, хипоалергенен и много полезен за кожата. Та решихме да сме първите в България, които ще го използваме за дрехи. Като освен него използваме и други екологични материи, техника за принт, дизайни и концепции.

- До каква степен графити изкуството присъства в ежедневието?
Те са част от живота ни, без тях не можем.

- Едва ли има много полицаи, четящи статиите ми - бомбите ли улиците все още?
Няма да отговарям категорично, но без тази тръпка графитите няма да са това което са.

- Какво да очакваме в близкото бъдеще от вас?
Очаквайте неочакваното. Обичаме да правим изненади, да сме иновативни и креативни с продуктите, които създаваме. Просто ни следете и ни идвайте по-често на гости. Вече може да пробвате и фирмената ни бира по собствена авторска графити рецепта.

- Only style matters?
Това е нашето мото, всеки може да прави много неща, но това което изпъква и остава за поколенията е стилът и почеркът на един творец, бранд или култура.

- Вашето послание към читателите на Backpack Nerd?
Обичайте природата, изкуството и приятелите си. Елатe някой път да порисуваме заедно графити!

---

На 15 септември 2019 ще имаш възможност да видиш подбрани талантливи графити артисти (в това число и Kostur), творящи на паркинга на Чупа Чупс в центъра на София за поредното издание на фестивала Sofia Graffiti Battle 4.

Осен на ул. Оборище 80 в София разгледай и сайта им: 0511 Clothing.
А ако ти допада тяхното послание и творчество можеш да ги последваш в Instagram и Facebook.

 

Пиши ми през контактната форма » ако имаш въпроси или искаш да обсъдим нещо по темата..

Обратно към всички статии »

 

Други статии

Обратно към всички статии »